" A N E M Z A H A R "

Anem Zahar


Hai Welcome Here





  • Hover HERE




    Contact me HERE
    OR
    Wechat: @anemzahar
    OR
    Whatsapp: 0167274521





Wechat with me.


Kedai Backlink,Backlink Percuma Free Auto Malaysia Backlinks Free Automatic BacklinkMalaysia Free Backlink ServicesFree Promotion LinkFree Smart Automatic BacklinkMAJLIS LINK: Do Follow BacklinkLink Portal Teks TVAutoBacklinkGratisjapanese instant free backlink Free Plugboard Link Banner ButtonFree Automatic Backlink ServiceText Backlink Exchange






Cerita PANAS!
Jom Tonton Premier League Secara LIVE.

21 Mar 2014 | 07:59 | 2Comment


Assalamualaikum bloggers. Asyik masuk GA je kan? Haha. Hari ni nak post pasal SELEPAS SPM. Macam yang korang tahu, tanggal 20 Mac 2014, keputusan SPM keluar. And I as SPM candidates 2013 pergi ambil keputusan di sekolah kesayanganku. Huahuahuahua. Lepas dapat keputusan, aku tenung sekejap slip tu and fikir ke mana aku nak pergi lepas ni. Macam-macam aku fikir dohh. Macam-macam yang berlegar di kepala ni. Matriks, universiti, Form 6, diploma, IPTA, IPTS and so on.

Keputusan aku takda apa yang boleh dibanggakan. Mak and ayah pulak tak kecewa. Tapi aku sendiri rasa serba salah dengan result tu. Aku ni boleh dikatakan sebagai harapan mak ayah walaupun aku ada abang dan adik-adik yang lain. Mak ayah letak harapan yang tinggi dekat aku. Tapi aku dah hampakan diaorang. Tapi walau macam mana pun, parents tetap bangga dengan keputusan tu even tak capai tahap.

Ok sekarang ni Anem dah ada matlamat and cita-cita. Anem sebenarnya nak jadi seorang guru science or mathematics. Puas Anem fikir macam mana nak ke arah macam tu. Ada yang kat terus masuk U je, buat dip tapi... Ntahlah. Pandangan tu masih kabur lagi. Then tadi tergerak hati ni nak add FB cikgu praktikal kat sekolah tahun lepas. Then, Anem tanya macam mana nak jadi cikgu science or mathematics? 

So dia kata, ada beberapa pilihan. Antaranya:
  1. Masuk Form 6 and ambil kos yang berkaitan antaranya maths or pure science.
  1. Buat diploma. Ambil kos yang berkaitan jugak. Lepas tu kalau nak jadi cikgu sekolah menengah, mohon UPSI. Kalau sekolah rendah, mohon Maktab Perguruan.
Yang mana satu cepat? Ok kalau kita masuk Form 6, kita akan buat degree pada tahun 2014. Kalau kita buat diploma pulak, kita akan sambung degree pada tahun 2016. Jadi kalau nak cepat pilihlah Form 6.

So sekarang, Anem dah ada pilihan. otak pun dah tak serabut. Anem dah tahu apa yang Anem nak. Anem pilih berdasarkan apa yang Anem akan jadi akan datang. Insyallah akan jadi seorang cikgu yang paling comel. Huhuhu.




Labels: